KNLTB Vlag wapperen wind

Haase ook dit jaar present bij Libéma Open

Nederlands beste speler en speelster zijn vastgelegd voor Libéma Open 2019. Nadat eerder al bekend was dat Kiki Bertens van 10-16 juni aanwezig zal zijn bij het gecombineerde WTA/ATP-toernooi in eigen land is de deelname van Robin Haase nu ook definitief.

Haase staat voor de 12de keer aan de start op het Autotron in Rosmalen, waar het ATP 250-toernooi plaatsvindt. Nederlands beste speler van de laatste jaren maakte in 2006 zijn debuut tegen voormalig nummer één van de wereld Juan Carlos Ferrero. Haase zijn beste resultaat is een halve finale in 2015, waarin hij verloor van latere toernooiwinnaar Nicolas Mahut.

De 31-jarige Hagenaar sloot 2018 af op plek vijftig van de wereldranglijst. Dat betekende de negende keer op rij dat hij in de tophonderd eindigde. ‘2018 was wederom een mooi jaar. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar komende maanden om weer een stap te maken. Libéma Open, een grastoernooi in eigen land, wat zou het gaaf zijn om mijn beste resultaat te verbeteren. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!’

Naast Bertens en Haase maakte de organisatie eerder bekend dat ook Stefanos Tsitsipas van de partij is. De21-jarige Griek is tot nu toe de revelatie van het nieuwe tennisjaar met een halve finaleplaats op de Australian Open.