KNLTB Vlag wapperen wind

Beleef het beste toptennis tijdens de Eredivisie Heren

Vanaf zondag 7 april start de Eredivisie Heren. Veel nationale topspelers, zoals Thiemo de Bakker en Jesper de Jong strijden met hun team om het landskampioenschap. De Eredivisie Heren is onderdeel van KNLTB Toptennis, een echte aanrader voor iedere tennisliefhebber die wil genieten van toptennis op het hoogste niveau. De vier clubs die na zeven speelrondes het hoogst geklasseerd staan, kwalificeren zich voor het play-off weekend dat op 15 en 16 juni plaatsvindt bij TC Nieuwerkerk.

Volg de Eredivisie op Tennis.nl!

Teams

Het herenteam van TC Nieuwerkerk uit Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuid-Holland) is de regerend landskampioen. Het team, dat onder anderen bestaat uit fulltime spelers Guy den Heijer en Bart van den Berg, strijdt tijdens de reguliere competitie voor een plek in de play-offs die de club dit jaar zelf organiseert.

Naast de titelverdediger uit Zuid-Holland komen de volgende teams in actie: HealthCity Arnolduspark (Hoofddorp), Kimbria Hulpmiddelwereld.nl (Maastricht), Leimonias (Den Haag), Lewabo Huisman Groep (Beneden-Leeuwen), Naaldwijk, Life & Finance Spijkenisse en Suthwalda Sportverlichting.com (Zuidwolde).

Elk herenteam bestaat uit minimaal vier spelers. Per speelronde worden er vier singles en twee dubbels gespeeld, waarbij altijd de vierde en derde singles beginnen.

Jong & oud samen op de baan

De teams bestaan uit een mix van ervaren topspelers en jong talent. Bij Lewabo Huisman Groep komen bijvoorbeeld Thiemo de Bakker en toptalent Jesper de Jong in actie. Suthwalda Sportverlichting.com heeft onder anderen Boy Westerhof en Tim van Terheijden in de gelederen, terwijl voor Healthcity Arnolduspark voormalig top 100-speler Dennis van Scheppingen samen met de 18-jarige Deney Wassermann ten strijde trekt.

De Zuid-Hollandse teams Leimonias en Life & Finance Spijkenisse komen met respectievelijk Bas van der Valk, Lennert van den Linden, Yannick Ebbinghaus en Michel van der Goes (allen Leimonias) en Stefan Weeda, Glen Smits en Jannick Lupescu voor de dag.

De toegang tot alle Eredivisie wedstrijden is gratis en alle speeldagen starten om 12.00 uur, tenzij anders is aangegeven. Als het regent wordt er in de hal gespeeld. De wedstrijden gaan dus altijd op de aangegeven speeldag door.

'Beleef het beste'

De Eredivisie Heren maakt onderdeel uit van KNLTB Toptennis. Onder het motto ‘Beleef het beste’ zet de tennisbond in op meer zichtbaarheid en aandacht voor toptennis in Nederland. Dat gaat verder dan de prestaties van Kiki Bertens en Robin Haase. Onder KNLTB toptennis vallen gecertificeerde tennisscholen, spelers en evenementen, van Davis Cup, Fed Cup, ABN AMRO WTT Rotterdam en Libema Open in Rosmalen tot Futures, Challengers, NK en dus ook de Eredivisie Heren en Gemengd.

Technisch directeur Jacco Eltingh: “We willen de impact van het Nederlandse toptennis vergroten door structurele verbetering van de prestaties, daar werken we hard aan. Maar onze ambitie reikt verder dan dat. We zullen het hele jaar door op alle toptennis evenementen in Nederland meer tennisbeleving creëren voor de fans, zowel langs de baan als online. Met een grotere betrokkenheid van fans, spelers, tennisverenigingen en tennisscholen en het verbinden van onze partners en bedrijven kunnen we het enthousiasme voor tennis vergroten, zowel nationaal als regionaal. Tijdens de Eredivisie Heren zien we de beste tennissers van Nederland in actie, ook dat is toptennis en inspireert andere tennissers het beste uit zich zelf te halen. Kom langs en beleef het beste tennis van Nederland.”

Voor meer informatie over de deelnemende verenigingen, de teams en de uitslagen en standen van de Eredivisie Heren, kijk hier