NTC gravelbanen oud

Wie speelt waar? Van Amstelveen tot Hilversum

Hemelsbreed ligt er 22 kilometer tussen het NK Tennis in Amstelveen en het NJK in Hilversum. De beste Nederlandse junioren tot en met 12 en 14 jaar hebben echter nog een veel langere weg te gaan, willen ze ooit op het NK Tennis mee mogen doen.

Op het Nationaal Tennis Centrum strijden van dinsdag tot en met zaterdag de Nederlandse profs in het enkel- en dubbelspel om de nationale titels. Bij de mannen voert Robin Haase het speelschema van 16 deelnemers aan. Richel Hogenkamp is het eerste reekshoofd in het vrouwenenkelspel.

Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en titelverdediger Tim van Rijthoven zijn de bekendste uitdagers van Haase. Hogenkamp krijgt onder andere concurrentie van Quirine Lemoine en Arianne Hartono.

Bekijk hier de complete deelnemerslijsten.

De wedstrijden op het NTC zijn in verband met de coronamaatregelen niet voor het publiek toegankelijk. Wel zijn er dagelijks enkele gelukkige tennisfans aanwezig die een toegangskaartje via social media hebben gewonnen.

Het overgrote deel van de tennisliefhebbers is aangewezen op de livestream vanaf het centre court en de verslagen via toptennis.tennis.nl.

De loting en planning van het NK Tennis kun je hier vinden.

Uitslagen kun je ook volgen via het twitter account van de KNLTB.

NJK t/m 12 en 14 jaar
De Nationale Junioren Kampioenschappen in de leeftijdscategorie├źn tot en met 16 en 18 jaar werden afgelopen week afgerond. Bente Spee en Stijn Pel pakten de enkelspeltitels in de hoogste leeftijdsklasse en ontvingen een wildcard voor het NK Tennis.

Deze week zijn de 32 talenten tot en met 12 en 14 jaar op het Tulip Tennis Center in Hilversum aan de beurt.

De Nationale Junioren Kampioenschappen in de jongste leeftijdscategorie├źn zijn maandagochtend om 09.00 uur gestart en de finales staan voor zaterdag 1 augustus gepland. Mocht er vertraging in het speelschema komen in verband met slecht weer dan kan de zondag ook nog worden gespeeld.

In verband met het coronavirus zijn er op het park diverse maatregelen genomen. Zo wordt een beperkt aantal mensen tot de locatie toegelaten.

Bekijk hier het complete corona protocol voor de NJK.

De loting en planning van de wedstrijden kun je hier vinden.