HK200801 0066

Eerste editie KNLTB Wildcard Toernooi van start

Internationale evenementen zijn in deze periode moeilijk te bezoeken voor de Nederlandse spelers. Daarom is het belangrijk dat deze groep zoveel mogelijk in eigen land aan de slag kan.

Vanaf 24 augustus wordt in Alkmaar een ITF World Tennis Tour toernooi georganiseerd. Naast alle (internationale) spelers die zich hiervoor kunnen inschrijven is er zowel bij de mannen als de vrouwen een wildcard voor een Nederlandse speler onder de 22 jaar beschikbaar. Dit om de nationale jeugd de kans te geven zich te plaatsen voor dit internationale toernooi.

Deze wildcard kan door een Nederlandse speler worden verdiend door van 10 tot en met 14 augustus het KNLTB Wildcard Toernooi, dat op het Nationaal Tennis Centrum wordt georganiseerd, te winnen.

16 mannen en evenzoveel vrouwen strijden in een afvalschema om een felbegeerd ticket voor de ITF World Tennis Tour Alkmaar. Bij de vrouwen is Bente Spee één van de voornaamste kandidaten. De kersverse finaliste van de afgelopen NK Tennis dient dan wel onder anderen af te rekenen met Eva Vedder, Lexie Stevens en Stephanie Visscher.

Bij de mannen is Daniel de Jonge een kanshebber. De nummer 19 op de KNLTB-ranglijst vindt onder anderen concurrentie van Max Houkes, Zachary Eisinga, Sidané Pontjodikromo en Alec Deckers. Nationaal Kampioen tot en met 18 jaar Stijn Pel doet ook een poging om de felbegeerde wildcard binnen te slepen.

Bekijk hier het complete deelnemersveld, uitslagen en schema’s.