HK150524 236

ITF WTT Alkmaar: internationaal tennis terug in Nederland

Het ABN AMRO World Tennis Tournament in februari was het laatste internationale tennis evenement in Nederland. Na zes maanden droogte in verband met de corona pandemie wordt er van 24 tot en met 30 augustus in Alkmaar weer internationaal getennist.

Het deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen van het met 15.000 dollar gedoteerde ITF World Tennis Tour Alkmaar bestaat bijna uitsluitend uit Europeanen.

Igor Sijsling leidt het speelschema bij de mannen. De net 33 jaar geworden Amsterdammer is de huidige nummer 325 van de wereldranglijst. De 13 jaar jongere Jesper de Jong (ATP-369) is de tweede Nederlander die zich via zijn ranking rechtstreeks heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Daniel de Jonge en Marc Dijkhuizen hebben een wildcard op zak. De Jonge verdiende het startbewijs voor het hoofdtoernooi door onlangs op het Nationaal Tennis Centrum het KNLTB Wildcard Toernooi op zijn naam te schrijven. Dijkhuizen is een jonge van de club TC Alkmaar en mag voor het thuispubliek zijn kunsten vertonen.

De derde wildcard is voor Shintaro Mochizuki. De 17-jarige Japanner is de nummer één van de wereld bij de jeugd en de huidige Wimbledonkampioen bij de junioren.

Vrouwen
Cindy Burger (WTA-404) is de hoogstgeplaatste Nederlandse speelster bij de vrouwen. De Volendamse zal waarschijnlijk als achtste worden geplaatst in het speelschema van 32. Arianne Hartono (WTA-415), Quirine Lemoine (WTA-432) en Suzan Lamens (WTA-531) zijn de overige speelsters van eigen bodem die op basis van ranking in het hoofdtoernooi zijn toegelaten.

Bente Spee won net als De Jonge het KNLTB Wildcard Toernooi en verdiende daarmee een wildcard. De 17-jarige Heemsteedse maakt een succesvolle periode door. Ze won de nationale titel tot en met 18 jaar en bereikte de finale van de NK Tennis.

De kwalificaties in Alkmaar starten zondag 23 augustus. De eerste wedstrijden in het hoofdtoernooi staan gepland op dinsdag 25 augustus.

Volg de uitslagen, wedstrijden en planning van de ITF World Tennis Tour Alkmaar via https://itfalkmaar.nl/