Diede de Groot en Aniek van Koot dubbelwinst

Hattrick voor De Groot/Van Koot in dubbelspel op Roland Garros

Diede de Groot en Aniek van Koot hebben voor de derde keer op rij de hoofdprijs in het vrouwendubbelspel van het rolstoeltennis op Roland Garros gegrepen. Het Nederlandse topduo was in een spannende eindstrijd met 7-6(2) 3-6 10-8 te sterk voor Yui Kamiji en Jordanne Whiley.

De start van de wedstrijd was in het voordeel van Kamiji en Whiley. Het als tweede geplaatste Japans/Britse koppel won twee keer het beslissende punt op 40-40 en liep uit naar 3-1. De Groot en Van Koot vonden vervolgens hun ritme en wonnen steeds vaker de lange rally's.

Het momentum hielden ze vier games vast en bogen de achterstand om naar een 5-3 voorsprong. Setwinst werd nog uitgesteld want Kamiji en Whiley brachten de stand weer gelijk. Bij 6-5 40-40 kregen De Groot en Van Koot hun eerste setpunt, maar sloeg De Groot de bal in het net, waardoor de openingsset naar een tiebreak ging. In de tiebreak waren De Groot en Van Koot oppermachtig: 7-2.

Het tweede bedrijf startte Kamiji/Whiley sterk en liep uit naar 4-0. Deze voorsprong was ruim voldoende om met 6-3 een beslissende set af te dwingen.

De derde set werd gespeeld als matchtiebreak. De Groot en Van Koot waren de eersten die een gaatje wisten te slaan, naar een 3-1 voorsprong. Echter werd de wisseling van speelhelft gedaan op 3-3. Het als eerste geplaatste duo De Groot/Van Koot pakte opnieuw een voorsprong en kreeg bij 9-6 drie wedstrijdpunten op rij. De eerste twee werden niet benut, maar op het derde was het raak: 10-8.

De Groot en Van Koot zijn nu drie edities van Roland Garros ongeslagen in het dubbelspel.