Matwe Middelkoop 1920 X 1080

Middelkoop opnieuw runner-up in Sint-Petersburg

Het is Matwé Middelkoop niet gelukt om voor de tweede keer het ATP-toernooi van Sint-Petersburg op zijn naam te schrijven. Jurgen Melzer en Edouard Roger-Vasselin waren in de eindstrijd met 6-2 7-6(4) te sterk voor Middelkoop en zijn Braziliaanse partner Marcelo Demoliner.

In 2017 wist Middelkoop samen met Roman Jebavy wel de titel bij het Russische indoortoernooi te pakken. Het evenement was destijds nog een ATP- 250-toernooi. Dat was het ook toen het duo een jaar later opnieuw de finale bereikte, maar verloor.

Dit jaar werd het toernooi geüpgraded naar een ATP 500-status. Eén keer eerder stond Middelkoop in een finale van een ATP 500-toernooi. Dat was drie jaar geleden bij het ABN AMRO World Tennis Tournament. Wesley Koolhof was toen zijn dubbelmaat in Rotterdam. De hoofdprijs werd als in zijn tweede eindstrijd in deze categorie niet gepakt.

De eindstrijd in Sint-Petersburg betekende de twintigste dubbelfinale op de ATP Tour voor de 37-jarige Middelkoop. De teller staat op negen titels. Eén daarvan wist hij dit jaar samen met Demoliner in Cordoba te winnen.