HK200801 0770

Van de Zandschulp naar challengerfinale; Pel wint dubbelspel

Het challengertoernooi in het Duitse Ismaning kent in ieder geval één Nederlandse winnaar. Daar kan zondag een tweede bijkomen als Botic van de Zandschulp de enkelspelfinale speelt. David Pel won op zaterdag de dubbeltitel.

Van de Zandschulp rekende op de snelle indoorbaan in de halve finale af met Prajnesh Gunneswaran. De Veenendaler versloeg de als zevende geplaatste Indiër met 7-6(6) 6-1.

In zijn tweede eindstrijd in een challenger van dit jaar treft Van de Zandschulp Marc-Andrea Huesler uit Zwitserland of de Fransman Antoine Hoang.

Eerder dit seizoen verloor de 25-jarige Van de Zandschulp de finale in Koblenz.

De finale in Ismaning is via deze livestream te bekijken.

Dubbeltitel
David Pel maakte samen met Andre Begemann zijn status als topfavoriet in het dubbelspel waar. Het Nederlands/Duitse duo versloeg in de finale Lloyd Glasspool en Alex Lawson met 5-7 7-6(2) 10-4.

Vooral in de tiebreaks speelden Pel en Begemann sterk. De 'normale' tiebreak in de tweede set werd gewonnen door vanaf 1-2 zes punten op rij te maken. De start van de derde set matchtiebreak was ook subliem. Pel en Begemann raceten naar 9-2 en klaarde de klus met 10-4.

De winst in Ismaning betekende de derde challengertitel voor Pel. Eerder dit jaar was hij met Sander Arends de beste in Koblenz en Praag.