HK200801 0831

Griekspoor en Pattinama-Kerkhove leiden deelnemersveld tweede NK Tennis 2020

Na de NK Rolstoeltennis staan de NK Tennis 2020 van maandag 14 tot en met zondag 20 december op het programma. Het decor is net als tijdens de zomereditie van de Nationale Kampioenschappen het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Alleen wordt er nu op de indoorbanen gespeeld. Publiek mag helaas niet aanwezig zijn.

Het afvalschema in het enkelspel bestaat uit 16 spelers. Tallon Griekspoor leidt het deelnemersveld van de mannen voor zijn Zandvoortse clubgenoot Botic van de Zandschulp. Igor Sijsling en Jesper de Jong zijn de andere geplaatste spelers. De Jong speelde bij de vorige NK in augustus de finale tegen Gijs Brouwer. De linkshandige Brouwer pakte toen verrassend in vier sets de nationale titel. Brouwer is ook nu van de partij.

Het schema bij de vrouwen kent Lesley Pattinama-Kerkhove als topseed. Huidig nationaal kampioene Richel Hogenkamp is de nummer twee van de plaatsingslijst. De ervaren Quirine Lemoine en de jonge Eva Vedder zijn respectievelijk als nummer drie en vier ingeschaald.

Nationaal Jeugdkampioene en finaliste van de afgelopen NK Bente Spee zal opnieuw proberen de gevestigde orde het vuur aan de schenen te leggen.

Naast de enkelspeltitels wordt er ook gestreden in het mannen- en vrouwendubbelspel. Dubbelspecialisten Matwé Middelkoop en Sander Arends zijn de topfavorieten bij de mannen. NK finalisten Griekspoor en Van de Zandschulp zijn hun grootste uitdagers.

Lemoine, die van de zomer samen met Hogenkamp de nationale dubbeltitel won, vormt dit keer samen met Rosalie van der Hoek het als eerste geplaatste duo. Hogenkamp speelt samen met Vedder in het schema van acht koppels.

Alle spelers mogen één begeleider/coach meebrengen naar het NTC. Overige toeschouwers mogen in verband met de coronamaatregelen niet naar binnen. Tijdens de NK indoor zal een livestream aanwezig zijn, zodat liefhebbers de wedstrijden thuis kunnen volgen.

Meer informatie over speelschema, planning en uitslagen vind je hier.