Eredivisie Gemengd Afgelast Eredivisie Heren Verplaatst

Eredivisie Gemengd afgelast; Eredivisie Heren verplaatst

De algemene KNLTB Voorjaarscompetitie is door de coronacrisis in een eerder stadium al verplaatst van het voorjaar naar het najaar. De teams in de Eredivisie worden over het algemeen gevuld door binnen- en buitenlandse profspelers. Daardoor werd over de exacte aanpassing voor de hoogste afdelingen van de gemengde- en herencompetitie langer de tijd genomen om tot een oplossing te komen. De hoogste afdeling bij de dames verhuisde al mee met de Voorjaarscompetitie naar het najaar.

De KNLTB heeft na inventarisatie bij alle deelnemende verenigingen besloten om de Eredivisie Gemengd 2020 te annuleren en de Eredivisie Heren ook te verplaatsen naar het najaar.

Dick Suijk en Hans Schmidt van regerend landskampioen Lexence Zandvoort toonden begrip dat de Eredivsie Gemengd dit jaar geen doorgang kan vinden.

Suijk: ‘De spelers willen natuurlijk dolgraag spelen, maar ik betwijfel of die ook na 13 juli internationaal weer in actie mogen komen. Wat ons eredivisieteam betreft werd het budget sowieso een uitdaging, omdat veel sponsors dit jaar aangaven even over te slaan. We denken wel na om, wanneer de maatregelen het toelaten, een demonstratietoernooi of iets dergelijks te organiseren, zodat ons publiek toch kan genieten van toptennis.’

‘Competitie spelen zonder toeschouwers was voor ons in ieder geval geen optie. We doen het immers voor ons publiek’, vulde Schmidt zijn collega-coach aan.

Waar de Eredivisie Gemengd dus een jaar overslaat is de start van de Eredivisie Heren uitgesteld naar 13 september. Vanaf dat moment worden er zeven zondagen op rij gespeeld in een competitie met acht teams. De ploeg die na de laatste speelronde bovenaan staat mag zich landskampioen 2020 noemen.

In tegenstelling tot andere jaren worden er dus geen play-offs georganiseerd. Ook kunnen de teams dit jaar niet degraderen. Dat betekent dat alle ploegen het recht behouden op deelname aan de Eredivisie Heren 2021.

Alternatief wedstrijdprogramma

De afdeling wedstrijdtennis van de KNLTB is in samenspraak met bondscoaches, trainers en de afdeling toptennis bezig aan een alternatief wedstrijdprogramma.

De kans bestaat namelijk dat over enige tijd wel nationaal gespeeld mag worden, maar internationaal nog niet.