548X840

Leestip: LOVE GAME

De ATP- en WTA Tour liggen in ieder geval tot en met 31 juli stil. Dat betekent geen live tennis op televisie, ongeopende livescore apps en geen wedstrijdverslagen op Toptennis.tennis.nl. Voor de thuiszittende tennisliefhebber plaatsen we daarom elke woensdag een lees- of kijktip.

Voornamelijk nemen we in deze rubriek biografieën, boeken over spelers of zelfhulpboeken onder de loep. Maar deze keer de roman Love Game van Lauren Wiesberger. Een 349 bladzijden tellende fictie omsloten door een knalroze cover. Geschreven door een Amerikaanse auteur die vooral bekend is geworden door haar verfilmde roman De duivel draagt Prada. En waarom een roman als leestip? Omdat de hoofdpersoon, Charlotte Silver, een tennisster is.

Het verhaal begint direct pakkend in de catacombe van Wimbledon. Silver staat klaar om de baan op te gaan, maar haar schoenen worden door een official afgekeurd. De kleur van haar zolen zijn niet wit en in allerijl moeten er andere schoenen van een ander merk worden aangerukt. Maar dan gaat het mis. Silver glijdt op haar ‘vreemde’ schoenen uit en breekt haar pols en scheurt haar achillespees. Een lange revalidatie staat haar te wachten. Om sterker terug te komen besluit ze het roer om te gooien. Ze huurt de keiharde coach Todd Feltner in. De lieve Silver ondergaat een metamorfose van zachtaardige middenmoter naar keiharde gevechtsmachine met een prinsessenuitstraling. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat, laat zich raden.

De schrijfster heeft zich goed laten adviseren en informeren door onder anderen voormalig nummer vijf van de wereld, Daniela Hantuchova en voormalig voorzitter van de WTA, Stacey Allaster. Dat is terug te lezen in al haar omschrijvingen van achter de schermen bij toernooien, de kleedkamers, het leven op de tour en de omgang met de media. Ook al zijn de omschrijvingen dikker aangezet dan de werkelijkheid doet vermoeden.

Tijdens het lezen ga je de fictieve hoofdpersonen uit het boek automatisch proberen te vervangen door echte namen uit de tenniswereld. Is de succesvolle en ultiem strenge coach misschien Eric van Harpen? Wordt met de onsympathieke rivaal Natalya Ivanov misschien Maria Sharapova bedoeld? En is de sexy Spaanse speler met wie de hoofdpersoon een seks relatie onderhoudt Rafael Nadal? Door echte personen tijdens het lezen in je hoofd toe te voegen, word je meer in de belevingswereld van de tennisser getrokken. Dat maakt dit boek leuk en luchtig leesvoer tijdens een lentedag in de tuin of op het balkon.

De eerste honderd pagina’s zijn als tennisliefhebber goed door te komen. Daarna wordt het toch wel meer een liefdesroman met een hoog soapgehalte. Maar dat is helemaal niet erg. De vaart zit er goed in, al houdt de vertaling niet altijd over wat betreft spelsituaties op de baan.

Love Game is een aanrader voor liefhebbers van romans. En als tennisliefhebber sla je je er ook met plezier doorheen.

Titel: Love Game (Oorspronkelijke titel: The Singles Game)
Pagina’s: 349
Auteur: Lauren Weisberger (Vertaling: Sabine Mutsaers)
Uitgever: Meulenhoff Boekerij (Oorspronkelijke uitgever: Simon & Schuster)
Prijs: €16,95
ISBN: 978-90-225-7688-5