HK160726 0358

Streep door Dutch Open 2020

Alle toernooien op de ATP-, WTA- en ITF Tour gaan in verband met de COVID-19 pandemie tot en met 31 juli niet door. Dat betekent dat het Van Mossel Kia Dutch Open in Amersfoort, waarvan de start gepland stond op 13 juli, dit jaar niet zal plaatsvinden.

Het Van Mossel KIA Dutch Open maakte vorig jaar op de banen van tennisvereniging ALTA zijn rentree op de ATP Tour. Waar het tot en met 2007 een ATP-toernooi betrof, stond de Dutch Open na 12 jaar afwezigheid in 2019 als Challenger 80 weer op de kalender van de ATP.

Mats Moraing werd de eerste nieuwe winnaar door de Belg Kimmer Coppejans in de titelstrijd te verslaan. De Duitser rekende in de halve finale af met Igor Sijsling.

Jesper de Jong en Ryan Nijboer reikten tot de finale van het dubbelspel. Het Finse koppel Heliovaara/Ruusuvuori waren daarin net te sterk voor de jonge Nederlanders.

Toernooidirecteur Tom Nijssen heeft er vertrouwen in dat het toernooi in 2021 terugkeert. ‘De organisatie van het Van Mossel Kia Dutch Open heeft gelukkig met alle betrokken partijen goede afspraken kunnen maken voor volgend jaar. Dat betekent dat het Van Mossel Kia Dutch Open in 2021 zeker terugkeert in Amersfoort. Ik hoop iedereen dan weer te zien tijdens een prachtige week vol toptennis!’

De exacte datum wordt in een later stadium bekendgemaakt.