HK201218 750

De Jong en Verbeek de sterksten in Sint-Petersburg

Jesper de Jong en Sem Verbeek hebben de dubbelspeltitel van het challengertoernooi in Sint-Petersburg op hun naam geschreven. In de eindstrijd tegen Konstantin Kravchuk en Denis Yevseyev waren ze met 6-1 3-6 10-5 de sterksten.

De start van de finale was grandioos voor het als vierde geplaatste duo. De Jong en Verbeek raceten naar 5-0. Een bagel werd door het Russische koppel voorkomen door hun servicegame te behouden. Een game later was de set alsnog een prooi voor de twintigjarige De Jong en zijn meer ervaren linkshandige dubbelpartner.

De goede reeks werd in de tweede set abrupt doorbroken, door direct tweemaal serviceverlies van de Nederlanders. Een rebreak was niet voldoende om de set te keren en met 6-3 sleepten Kravchuk en Yevseyev er een beslissende derde set uit.

In de matchtiebreak ging het tot 4-4 gelijk op. De Jong en Verbeek wonnen vervolgens drie punten op rij. Van 7-4 werd het nog 7-5, maar een reeks van opnieuw drie punten bracht de zege voor onze landgenoten: 10-5.

De Jong en Verbeek brachten met de eindzege hun balans in Sint-Petersburg op zeven gewonnen en één verloren dubbelpartij. Vorige week moest het duo in de finale van Sint-Petersburg 1 buigen voor het koppel Quiroz/Eubanks.