HK210605 474

De Groot voor derde keer naar finale Roland Garros

Diede de Groot heeft voor de derde keer in haar loopbaan de eindstrijd op Roland Garros bereikt. In de halve finale rekende ze met 6-1 6-1 af met Aniek van Koot.

De Groot is in Parijs als eerste geplaatst en toonde in de eerste ronde al haar kracht door een perfecte wedstrijd tegen Emmanuelle Bernal af te leveren. Met maar liefst 6-0 6-0 startte de mondiale nummer één in het Franse Grand Slamtoernooi.

Tegen, Van Koot, de nummer drie van de wereldranglijst, kwam De Groot nooit in de problemen. Na iets meer dan een uur spelen plaatste de speelster uit Woerden zich voor de titelstrijd.

Om net als in 2019 er met de hoofdprijs in Parijs mee vandoor te gaan dient De Groot in de finale te winnen van Yui Kamiji. De Japanse nummer twee van de wereld sloeg zich in de andere halve finale met 6-0 6-4 langs Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika.

Quads
Sam Schröder heeft de finale bij de quads bereikt. De regerend US Openkampioen versloeg in de eerste ronde en tevens halve finale de Brit Andy Lapthorne. Tegenstander in de finale is nummer één Dylan Alcott.

De finale van het rolstoeltennistoernooi en quads zijn live te zien via de Eurosport Player.