HK201216 405

Griekspoor in donker naar challengerfinale

Tallon Griekspoor heeft net op tijd de finale van het challengertoernooi in Bratislava bereikt. Bij het invallen van de duisternis versloeg hij thuisspeler Martin Klizan in drie sets: 6-4 5-7 6-4.

Door de bijna drie uur durende andere halve finale tussen Filip Horansky en Sebastian Baez (gewonnen door laatsgenoemde) en slecht weer startte de partij tussen Griekspoor en Klizan pas in de avond.

De service van de als vijfde geplaatste Griekspoor draaide goed. De nummer vijf van de plaatsingslijst sloeg maar liefst 16 aces en won 83% van de punten na zijn eerste opslag. Een break door de service van Klizan, die in 2016 het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam schreef, bij 4-4 in de beslissende set gaf de doorslag.

In de hoofdstad van Slowakije maakt de 24-jarige Griekspoor zich op voor zijn tweede finale van het seizoen. Begin mei was hij de sterkste bij het challengertoernooi van Praag.

Voor een tweede titel is de Argentijn Baez zondag zijn tegenstander.

De finale is te volgen via deze livestream.

Dubbelspel
Sander Arends ging aan de zijde van Luis David Martinez in de finale in twee sets onderuit. Het koppel Molchanov/Nedovyesov was met 7-6(5) 6-1 te sterk.