HK190701 125

Haase, Griekspoor en Van de Zandschulp op jacht naar Wimbledonticket

Robin Haase, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp gaan in Londen op jacht naar een ticket voor Wimbledon. Het drietal moet drie kwalificatierondes zien te overleven om vanaf 28 juni op het heilige gras in actie te mogen komen.

Het kwalificatietoernooi wordt niet op Wimbledon afgewerkt, want het gras op de All England Lawn Tennis Club moet in topvorm blijven als het hoofdtoernooi van start gaat. Daarom worden de kwalificaties op de Bank of England Sports Ground in Roehampton gespeeld.

Haase, die sinds 2010 elk jaar in het hoofdtoernooi meedeed, trof in de eerste kwalificatieronde Guido Andreozzi. De 34-jarige Hagenaar rekende af met de vijf jaar jongere Argentijn, maar verloor in de tweede ronde van de als eerste geplaatste Kamil Majchrak.

Van de Zandschulp, die dit seizoen zowel bij de Australian Open als Roland Garros via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, trof in de openingsronde de ervaren Italiaan Paolo Lorenzi. Ook de tweede onderlinge ontmoeting werd gewonnen door de Nederlandse nummer twee, die het nu na een zege op Altug Celikbilek het in de laatste ronde opnam tegen Marco Trungeliliti. Helaas werd het niet drie op rij voor Van de Zandschulp. Hij verloor in vier sets van de Argentijn. Althans dat dacht de Veenendaler in eerste instantie... maar later kwam het bericht dat hij als zogenoemde lucky loser toch is toegelaten tot het hoofdtoernooi.

De hoogstgeplaatste Nederlander is Griekspoor. De speler uit Nieuw-Vennep was in het kwalificatietoernooi als achtste geplaatst en gaat dit jaar zijn debuut op Wimbledon maken. Een fraaie comeback brengt hem namelijk voor de eerste keer op Wimbledon. In de laatste kwalificatieronde werkte hij een 2-0 achterstand in sets weg. Hij versloeg de 18-jarige Brit Arthur Fery met 4-6 3-6 7-6(5) 7-6(5) 6-2.

Het wordt de tweede keer dat Griekspoor mag aantreden op een Grand Slamtoernooi. Vorig jaar debuteerde hij op de Australian Open.

De loting voor het vrouwentoernooi kun je hier lezen.

Meer informatie, planning en uitslagen vind je hier.