HK210711 451

Lemoine eerste winnares Amstelveen Women's Open

De eerste editie van de Amstelveen Women's Open is gewonnen door Quirine Lemoine.

In de finale van het met 60.000,- dollar gedoteerde ITF-toernooi rekende de speelster uit Woerden in straight sets af met Yana Morderger uit Duitsland: 7-5 6-4.

Vorige maand begon de 29-jarige Lemoine haar profcarrière nieuw leven in te blazen. De voormalig nummer 137 van de wereld gebruikte de coronaperiode om de trainingsopleiding te doen.

Bij haar terugkeer in het profcircuit won ze direct de ITF World Tennis Tour Alkmaar zonder ook maar een set in te leveren. Een week later herhaalde ze dit kunstje bij een iets groter ITF-toernooi in Den Haag.

De eindzege bij het evenement op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen betekende voor de linkshandige Lemoine dat ze maar liefst 15 wedstrijden op rij ongeslagen is gebleven. 'Niet normaal', stamelde de winnares na afloop. 'In het begin had ik het gevoel dat ik Yana (Moorderger, red.) een stap voor kon blijven, maar dat veranderde toen ze sneller begon te spelen. Ik dacht alleen maar dat ik zo lang mogelijk in de rally moest blijven hangen. Dat lukte.'

'Ik wil de organisatie ook enorm bedanken voor de wildcard die ze mij hebben geboden. Ik waardeer dat ze mij deze kans hebben willen geven. Al had ik hem uiteindelijk niet nodig en ben ik door de finale van vorige week op eigen kracht het toernooi binnengekomen', sprak Lemoine haar dank uit.

Door de zege zal Lemoine zo'n tweehonderd plaatsen op de wereldranglijst stijgen naar een positie rond de top300.

 

Dubbelspel
Op zaterdag was er voor Lemoine ook al succes in het dubbelspel.

Samen met Suzan Lamens pakte ze de titel door in de finale het als eerste geplaatste koppel Anshba/Detiuc met 6-4 6-3 te verslaan.