groepsfoto njk

Finales Nationale Junioren Kampioenschappen op maandag afgerond; dit zijn de winnaars

De Nationale Junioren Kampioenschappen in Hilversum duurde een dag langer dan gepland. Door de regen op zondag moesten de finales in het enkelspel tot en met 12 en 14 jaar maandag worden afgemaakt.

Alle spelers die op zondag een voorsprong hadden opgebouwd wisten deze een dag later in winst om te zetten. Al werd het soms nog behoorlijk spannend.

Wouter van Hillegersberg leidde in de jongens enkelspelfinale tot en met 12 jaar tegen Pim de Graaff met 6-0 4-0 toen de eindstrijd een dag later werd hervat. De nummer twee van de plaatsing leek op weg naar een magistrale zege, maar eerste reekshoofd De Graaff knokte zich in de wedstrijd door de eerste drie games te pakken. Opluchting was dan ook groot toen Van Hillegersberg bij 5-4 het wedstrijdpunt wist te benutten en de einduitslag op 6-0 6-4 zette.

De meisjes enkelspelfinale tussen Sophie Ray en Fleur de Bresser werd bij 6-1 1-0 in het voordeel van Ray hervat. De nummer één van de plaatsing ging op dezelfde voet verder als waar ze zondag was gebleven. Ray gunde de als tweede geplaatste De Bresser in de tweede set twee games en pakte met 6-1 6-2 overtuigend de titel.

Tot en met 14 jaar
Beide enkelspelfinales in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar leverde een spannend slot op.

Mees Röttgering rekende in de jongensenkelspelfinale met 6-2 7-6(4) af met Thijs Boogaard. Röttgering maakte met zijn zege op nummer twee Boogaard zijn status als topseed waar.

Britt Du Pree deed het goede voorbeeld van Röttgering volgen. De toernooifavoriete bij de meisjes tot en met 14 jaar had op zondag de eerste set al gewonnen met 6-2 en sloeg zich een dag later met 7-5 langs de als vierde geplaatste Silver Bijlsma.

Uitslagen
JE 12 Wouter van Hillegersberg – Pim de Graaff 6-0 6-4
JD 12 Van Hillegersberg/Put – Karayel/Van Linde 6-2 6-4

ME 12 Sophie Ray – Fleur de Bresser 6-1 6-2
MD 12 Land/Van Mierlo – Ray/De Bresser 6-4 7-5

JE 14 Mees Röttgering – Thijs Boogaard 6-2 7-6(4)
JD 14 Boogaard/Paradis – Houben/Schoenmakers 6-2 6-2

ME 14 Britt Du Pree – Silver Bijlsma 6-2 7-5
MD 14 Bijlsma/Caffin – Jin/Woo 6-1 6-2

Deze week strijden de talenten in de leeftijdscategorie tot en met 16 en tot en met 18 jaar op het Tulip Tennis Center in Hilversum om de nationale titels.

Alle uitslagen, schema’s en planning vind je hier.