Matwe

Middelkoop pakt zijn tiende toernooizege in Winston-Salem

In aanloop naar de US Open heeft Matwé Middelkoop goede zaken gedaan. De dubbelspecialist won in Winston-Salem samen met Marcelo Arevalo het ATP 250-toernooi. Het duo versloeg in de finale Ivan Dodig en Austin Krajicek in drie set: 6-7(5) 7-5 10-6.

In het dubbelspel ligt het verschil tussen winst en verlies dicht bij elkaar. Wedstrijden worden vaak op een paar punten beslist en daar kunnen Middelkoop en Arevalo deze week zeker over meepraten. In de eerste ronde werkte het koppel drie wedstrijdpunten weg en in de kwartfinale keek het ook tegen een wedstrijdpunt aan om vervolgens de partij alsnog te winnen. Zo ver kwam het in de finale niet.

De 37-jarige Middelkoop en zijn zeven jaar jongere partner uit El Salvador sloegen toe op hun eerste 'Championship Point'.

Door het winnen van de WInston-Salem Open boekte Middelkoop zijn tiende toernooizege uit zijn loopbaan. Sinds 2016 won de Bredanaar elk seizoen minimaal één titel. Op het Amerikaanse hardcourt was het de eerste van 2021 en ook de eerste eindzege met Arevalo aan zijn zijde.

Het duo zal met veel vertrouwen afreizen naar de US Open, die maandag 30 augustus begint. Wie hun tegenstanders in de eerste ronde zijn wordt volgende week bekend.