HK201216 203

REO SocioHypotheek NRT haalt toptennis naar het noorden

Vanaf dit jaar vallen de Nationale Ranglijsttoernooien (NRT) met vier sterren onder KNLTB Toptennis. Deze zomer kent een reeks van vijf toernooien in deze categorie. De vierde in de reeks is de REO SocioHypotheek NRT op de banen van Tennis- en padelvereniging Roden en Omstreken (afgekort REO), dat van maandag 9 tot en met zondag 15 augustus op het programma staat.

Het toernooi bestaat al 19 jaar en sinds twee jaar valt het NRT in de vier sterren categorie voor mannen en drie sterren voor vrouwen.

‘Het is bijzonder dat het ons als relatief kleine club in een relatief klein dorp is gelukt om een viersterrentoernooi te worden,’ zegt toernooileider Matthijs Goldberg op de website dekrantnieuws.nl.

Roden ligt in de kop van Drenthe en zo’n 15 kilometer ten zuidwesten van de stad Groningen. REO heeft tien gravelbanen, twee padelkooien en drie indoorbanen. Het terras op de eerste verdieping geeft een prachtig zicht op alle banen.

En op die banen zal door zeker zes spelers uit de top30 van Nederland worden gespeeld, waarbij Guy den Heijer met zijn negende positie de hoogstgeplaatste speler is. Sidané Pontjodikromo (21), Niels Lootsma (22), Michiel de Krom (23), Zachary Eisinga (28) en Marc Dijkhuizen (29) zijn de anderen.

Uit Roden zelf komen de broertjes Jarno en Sander Jans. Zij zullen de steun van het thuispubliek zeker voelen.

Het hoofdtoernooi start woensdag 11 augustus om 10.30 uur. Maandag en dinsdag is het kwalificatietoernooi aan de gang. 22 spelers hebben zich geplaatst voor het hoofdschema. Dit aantal wordt aangevuld met vier qualifiers en enkele wildcards.

Meer informatie, uitslagen en planning van de REO SocioHypotheek NRT **** vind je hier.