Whatsapp Image 2021 09 05 At 21.39.28

Debutant Van de Zandschulp ijzersterk naar kwartfinale US Open

Het Amerikaanse avontuur houdt nog niet op voor Botic van de Zandschulp. De debutant staat in de kwartfinale van de US Open. Hij versloeg Diego Schwartzman in vijf geweldige sets: 6-3 6-4 5-7 5-7 6-1.

De spanning leek Van de Zandschulp, die via drie overwinningen in de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, even teveel te worden toen hij in de vierde set twee wedstrijdpunten met flinke afzwaaiers met zijn forehand verspeelde. Schwartzman greep het zijdedraadje waar hij aan hing met twee handen stevig vast en trok er een beslissende vijfde set uit.

Na een korte pauze startte Van de Zandschulp fris en racete naar een 3-0 voorsprong. Na opnieuw een servicebreak mocht de Veenendaler bij 5-1 serveren voor een ticket voor de kwartfinale. Opnieuw verspeelde hij twee wedstrijdpunten, maar op zijn vijfde was het wel raak.

Door het bereiken van de laatste acht in New York dendert Van de Zandschulp de top100 binnen. Op de nieuwe wereldranglijst zal hij minimaal de 62ste positie innemen.

Het sprookje is inmiddels door Daniil Medvedev beëindigd. De Rus, die in 2019 de finale van de US Open verloor van Rafael Nadal, stopte de zegereeks van Van de Zandschulp in vier sets: 6-3 6-0 4-6 7-5.