HK210707 0845

Naaldwijk wint generale repetitie tegen Leimonias FDJ Advocaten

Naaldwijk heeft de laatste competitieronde tegen de al geplaatste finalist Leimonias FDJ Advocaten gewonnen. Beide ploegen staan zondag in de finale om het kampioenschap van de KIA Eredivisie Gemengd opnieuw tegenover elkaar.

Leimonias FDJ Advocaten – Naaldwijk 2-4
In Den Haag stond er in het treffen tussen Leimonias FDJ Advocaten en Naaldwijk alleen iets voor de bezoekers op het spel. Leimonias FDJ Advocaten had zich namelijk al op de voorlaatste speeldag verzekerd van de finale.

Naaldwijk legde de basis voor de overwinning in het enkelspel. Eva Vedder was in het eerste vrouwenenkelspel met 0-6 7-5 6-4 te sterk voor Valentina Grammatikopoulou. Bijna voornaamgenoot Valentyna Ivakhnenko scoorde een punt voor Leimonias FDJ Advocaten door in straight sets af te rekenen met Sarah Gronert.

De mannen maakten vervolgens het verschil voor de bezoekers uit Naaldwijk. Jelle Sels versloeg Tim van Rijthoven en Jeroen Vanneste verschalkte Ryan Nijboer.

De beide dubbelspelen vielen ieder een kant op waardoor de 3-1 voorsprong voor Naaldwijk werd omgezet in een 4-2 overwinning.

Zondag staat de finale tussen Naaldwijk en Leimonias FDJ Advocaten op het programma. Locatie: LTC Naaldwijk.

Lexence Zandvoort – Berkenrode 3-3
In Zandvoort werden de punten eerlijk verdeeld. Anouk Koevermans en Dilara Okur wonnen hun singles en samen het dubbelspel. De mannen van Lexence Zandvoort zorgden op hun beurt voor drie punten. Tallon Griekspoor won eenvoudig van Yannick Verwater. Yannick Mertens kende geen moeite met Arthur van der Kooij. Ook het mannendubbelspel met Scott Griekspoor en Mertens tegen Verwater en Christiaan de Jong leverde een punt op voor de thuisploeg.

Schoonderbeek Bouw ALTA – Ecobit Software Rapiditas
Het duel tussen middenmoters Schoonderbeek Bouw ALTA en Ecobit Software Rapiditas eindigde in een gelijkspel. Voor beide teams stond er niets meer op het spel.

Polina Leykina en Nicola Geuer zorgde samen voor de drie punten voor de bezoekers. Alban Meuffels en Nick van der Meer scoorde drie punten voor de Amersfoortse thuisploeg.

Bekijk hier alle uitslagen.

Eindstand na vijf speelrondes
Leimonias FDJ Advocaten 21 punten
Naaldwijk 20 punten
Lexence Zandvoort 15 punten
Ecobit Software Rapiditas 14 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 12 punten
Berkenrode 8 punten

Programma zondag 12 september
Finale KIA Eredivisie Gemengd
Naaldwijk – Leimonias FDJ Advocaten