Vink 00378

Vink naar US Openfinale; De Groot/Van Koot winnen dubbeltitel

De jonge Niels Vink heeft voor het eerst in zijn prille loopbaan de finale van een Grand Slamtoernooi bereikt. De 18-jarige Helmondenaar deed dat door op de US Open achtereenvolgens landgenoot Sam Schröder en Andy Lapthorne te verslaan. De Brit werd in de halve finale met 7-6(5) 6-1 verslagen.

Zoals zo vaak in het onderdeel Quads is de andere finaleplek voor Dylan Alcott. De Australische nummer een van de wereld won dit jaar voor de zevende keer de Australian Open, voor de derde keer Roland Garros en voor de tweede keer Wimbledon. Als hij een derde US Opentitel weet te bemachtigen dan heeft hij het Golden Slam binnen. Alcott won immers ook al goud op de Paralympische Spelen.

Voor Vink dus een hoge berg om te beklimmen. Iets wat Schröder vorig jaar wel lukte in de eindstrijd van de US Open. Daar kan Vink inspiratie uit halen.

De finale staat zondagavond rond de klok van 19.30 uur gepland en is te volgen via de Eurosport Player.

Dubbelspeltitels
In een herhaling van de dubbelspelfinale op de Paralympische Spelen waren Vink en Schröder opnieuw te sterk voor Heath Davidson en Alcott. De Nederlanders pakten de Australiërs met 6-3 6-2 in en veroverden de dubbeltitel in New York.

Diede de Groot en Aniek van Koot hebben ook de hoofdprijs in het dubbelspel te pakken. Het gouden duo rekenden overtuigend af met Yui Kamiji en Jordanne Whiley. Het werd 6-1 6-2 voor het als eerste geplaatste koppel.

De Groot staat zondag voor een historische klus. De Woerdense kan net als Alcott het Golden Slam op haar naam schrijven. Dan moet ze nog één wedstrijd weten te winnen. De finale tegen Kamiji.

De eindstrijd in het vrouwenenkelspel start om 18.00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via de Eurosport Player.