Koolhof Rojer

Eerste eindstrijd voor duo Koolhof/Rojer

Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer hebben hun eerste eindstrijd als duo te pakken. In Antwerpen wisten ze de finale van de European Open te bereiken. Ze versloegen Lloyd Harris en Xavier Malisse met 6-4 6-2.

Voor Koolhof wordt het zondag zijn 23ste titelstrijd op de ATP Tour. Jean-Julien Rojer gaat op voor maar liefst zijn vijftigste eindstrijd. De ervaren dubbelaars wisten echter nog niet als koppel tot de laatste speeldag van een toernooi te reiken. Daar kwam dus bij het ATP 250-toernooi van Antwerpen verandering in.

Het als derde geplaatste duo trof in de halve finale de verrassende wildcardcombinatie tussen de Zuid-Afrikaan Harris en zijn coach Malisse. De 41-jarige Belg is al acht jaar met pensioen, maar kon in zijn thuisland de verleiding niet weerstaan om het centre court van de Lotto Arena weer te betreden. En dat deed de voormalig nummer 19 van de wereld niet onverdienstelijk.

In de kwartfinale versloegen Harris en Malisse het als eerste geplaatste koppel Dodig/Melo. In de halve finale waren het Koolhof en Rojer die de openingsset middels een break in de vijfde game met 6-4 naar zich toe trokken. In het tweede bedrijf hield het duo hun voet op het gaspedaal en benutten Koolhof en Rojer het tweede wedstrijdpunt op eigen service: 6-2.

Tegenstanders in de titelstrijd zijn Nicolas Mahut en Fabrice Martin. De als tweede geplaatste Fransen waren in straight sets te sterk voor Denys Molchanov en Aleksandr Nedovyesov.