HK201216 387

Griekspoor wint ook in Napels; Den Ouden pakt ITF-titel

Tallon Griekspoor is de laatste weken goed in vorm. In Napels schreef hij zijn tweede challengertitel in twee weken tijd op zijn naam. In de finale van de Tennis Napoli Cup had hij geen moeite met Andrea Pellegrino: 6-3 6-2.

Na zijn overwinning in de Davis Cup tegen Uruguay is de 25-jarige Griekspoor nog eens tien wedstrijden ongeslagen gebleven. Vorige week pakte hij de hoofdprijs in Murcia.

In Napels speelde hij in vijf partijen twee keer een driesetter. In de eindstrijd tegen de lokale favoriet Pellegrino plaatste Griekspoor halverwege de openingsset de beslissende break voor de 6-3 winst. Een vroege doorbraak door de service in het tweede bedrijf was de opmaat naar een overtuigende overwinning: 6-3 6-2.

Griekspoor heeft dit jaar vijf challengertoernooien gewonnen. Eerder was hij ook de beste in Praag, Bratislava,  Amersfoort en Murcia.

Komende week neemt hij weer deel aan een challenger in Napels. Hij opent zijn jacht naar een nieuwe titel tegen Blaz Rola.

Den Ouden
Voor Guy den Ouden was het feest in Monastir. De 19-jarige speler won het ITF-toernooi in Tunesië door zich in de finale met 6-4 6-2 te ontdoen van Ugo Blanchet.

Voor Den Ouden betekende de eindzege op het hardcourt zijn derde ITF-titel van het jaar. Eerder was hij ook de beste in het Belgische Huy en het Duitse Allershausen.