HK201218 030

Pattinama-Kerkhove komt in dubbelfinale net te kort

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft net naast haar tweede WTA-titel gegrepen. Samen met Aleksandra Krunic kwam ze in de finale van het 250-toernooi in Cluj-napoca tegen Ekaterine Gorgodze en Irina Bara net te kort. Het Roemeens/Georgische duo won met 4-6 6-1 11-9.

De finale van de Transylvania Open in Roemenië betekende de tweede eindstrijd op de tour dit jaar voor het duo Pattinama-Kerkhove/Krunic. De 29-jarige speelster uit Spijkenisse en haar één jaar jongere Servische partner waren eerder dit seizoen finalisten in Portoroz, maar grepen toen ook net naast de titel.

Op het Roemeense hardcourt gingen de eerste twee games van de eindstrijd naar de retourneerders. Vervolgens zorgde een break op 4-4 dat Pattinama-Kerkhove en Krunic konden serveren voor setwinst. Op het tweede setpunt was het raak: 6-4.

Het tweede bedrijf startte niet goed voor het Nederlands/Servische team. Al snel werd tegen een 3-0 achterstand aangekeken. Bara en Gorgodze drukten door naar 6-1 setwinst, waardoor een matchtiebreak de beslissing moest brengen.

In de beslissende derde set pakten Pattinama-Kerkhove en Krunic vier van de eerste zes punten. Na de kantwissel waren het Bara en Gorgodze die de stand naar 4-4 trokken. De punten vielen om en om, waardoor er bij 6-6 opnieuw van kant moest worden gewisseld.

Serveren was in deze matchtiebreak niet bepaald een voordeel. Het bleef gelijk opgaan en bij 8-8 wisten beide teams dat één van hen op matchpoint zou komen. Dat waren door opnieuw een servicebreak Bara en Gorgodze. Het Roemeens/Georgische koppel kon het op eigen service niet afmaken, waardoor er bij 9-9 opnieuw van speelkant werd gewisseld.

Nu wisten Bara en Gorgodze wel hun servicepunt binnen te halen, waardoor ze zorgden voor een tweede wedstrijdpunt. Deze werd benut: 11-9 en was de eindzege een feit.

Door het verlies blijft het WTA-toernooi van Luxemburg in 2017 de enige eindzege voor Pattinama-Kerkhove.