Justin Eleveld 2021

Topper in KIA Eredivisie Heren eindigt in gelijkspel

Op de vijfde speeldag in de KIA Eredivisie Heren stond er een kraker op het programma. Koploper Sportverlichting.com Suthwalda ging op bezoek bij regerend kampioen Lewabo Huisman Groep.

Lewabo Huisman Groep – Sportverlichting.com Suthwalda 3-3
De herhaling van de laatste finale in de playoffs tussen Lewabo Huisman Groep en Sportverlichting.com Suthwalda eindigde in een gelijkspel.

In Beneden-Leeuwen vielen de winstpunten beurtelings te noteren. Boy Westerhof en Miliaan Niesten wisten namens de bezoekers hun enkelspel te winnen. Westerhof versloeg Justin Eleveld en Niesten kende weinig problemen tegen de Belg Stefan Wauters.

Nieuwe naam Seppe Cuypers boekte namens de Lewabo Lions een overtuigende zege op Jarno Jans. Aloys van Baal gunde Erik Dallinga slechts twee games waardoor de stand na de singles 2-2 was.

Beide dubbels werden in een matchtiebreak beslist. Het duo Westerhof/Jans deed dat met 10-7 tegen Van Baal/Cuypers. Het thuiskoppel Eleveld/Wauters pakte met 10-4 tegen Niesten/Terheijden het derde punt voor hun ploeg, waardoor de eindstand op 3-3 werd bepaald.

Sportverlichting.com Suthwalda sloeg hiermee een aanval op de koppositie af. De club uit Zuidwolde heeft nu vijf punten voorsprong op Lewabo Huisman Groep en staat zes punten los van Life & Finance Spijkenisse dat deze speelronde niet in actie kwam.

Nieuwerkerk – Muller Bouw de Pettelaer 4-2
In Nieuwerkerk aan den IJssel kwamen de bezoekers van Muller Bouw de Pettelaer sterk uit de startblokken. Jesse Timmermans versloeg Alban Meuffels en Rik Muller sloeg zich langs Bart van den Berg.

Vervolgens werd het eenrichtingsverkeer de kant op van Nieuwerkerk. Stephan Fransen won met 6-1 6-2 van Guus Oerlemans. Patrick Speelman noteerde dezelfde cijfers (alleen de setstanden in andere volgorde) tegen Joost de Wildt.

Nadat Van den Berg en Fransen het dubbelspel voor Nieuwerkerk hadden gewonnen was de dagzege een feit. De Wildt kon namens Muller Bouw de Pettelaer door een blessure niet meer de baan op. Zodoende kreeg Nieuwerkerk het vierde punt in de schoot geworpen.

Heerhugowaard – Leimonias FDJ Advocaten 2-4
In Noord-Holland was het Heerhugowaard dat prima van start ging tegen Leimonias FDJ Advocaten. Dax Donders was ijzersterk tegen Mats Hermans (6-1 6-1) en Bart de Gier was tegen Yannick Ebbinghaus ook de betere in straight sets.

In het vervolg waren de Haagse bezoekers die er met de punten vandoor gingen. Lennert van der Linden had drie sets nodig om zich te ontdoen van Jeroen van der Ven. Michel van der Goes boekte een zege op Robert Kef.

Beide dubbels leverde ook een punt op voor Leimonias FDJ Advocaten, waardoor de formatie met de 4-2 overwinning terugkeerde in de Hofstad.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 5.

Stand na speeldag 4
Sportverlichting.com Suthwalda 21 punten
Lewabo Huisman Groep 16 punten
Life & Finance Spijkenisse 15 punten
Nieuwerkerk 14 punten
Leimonias FDJ Advocaten 12 punten
Heerhugowaard 6 punten
Muller Bouw de Pettelaer 6 punten

Programma speelronde 6
Muller Bouw de Pettelaer - Heerhugowaard
Sportverlichting.com Suthwalda - Life & Finance Spijkenisse
Leimonias FDJ Advocaten - Nieuwerkerk