HK200801 0327

De Jong naar enkelspelfinale in Guayaquil met dubbeltitel op zak

In Guayaquil is Jesper de Jong bezig aan een sterke reeks. De 21-jarige Hoofddorper bereikte in het enkelspel de finale van het challengertoernooi en wist samen met Bart Stevens beslag te leggen op de dubbeltitel.

In de halve finale rekende De Jong af met Tomas Martin Etcheverry. De bijna honderd plaatsen hoger op de wereldranglijst bivakkerende Argentijn werd met 7-5 6-3 verslagen door de mondiale nummer 223.

In juni schreef De Jong het challengertoernooi van Almaty op zijn naam. Om een tweede titel aan zijn palmares toe te voegen dient hij zondag te winnen van Alejandro Tabilo. Gesterkt door het feit dat hij de Chileen vorig jaar in de tweede ronde versloeg zal hem vertrouwen geven voor de eindstrijd.

De finale is vannacht om 01.00 uur Nederlandse tijd en via deze livestream te volgen.

Dubbeltitel
De Jong verlaat Ecuador sowieso met een hoofdprijs. Aan de zijde van Bart Stevens pakte hij de titel in het dubbelspel. Het ongeplaatste duo versloeg in de finale vierde reekshoofden Cristian Rodriguez en Diego Hidalgo met 7-5 6-2.