HK201217 0867

Griekspoor kan eigen record verbeteren na bereiken van nieuwe finale

Tallon Griekspoor sloeg zich vorige week in de recordboeken door zijn zevende challengertitel van het seizoen te winnen. Dat record kan hij zondag aanscherpen als hij zijn achtste challengerfinale van 2021 gaat spelen.

In de halve finale van de Peugeot Slovak Open in Bratislava versloeg de kersverse top100-speler thuisfavoriet Alex Molcan met 6-7(5) 6-3 6-4.

De enige speler die Griekspoor nog kan stoppen is Zsombor Piros. De mondiale nummer 342 startte in het kwalificatietoernooi en zag zijn tegenstander in de halve finale Stefano Travaglia bij 7-6(5) 3-2 de strijd staken.

De 25-jarige Griekspoor is sinds de tweede ronde van de US Open ongeslagen. In New York was het niemand minder dan Novak Djokovic die de speler uit Nieuw-Vennep wist te verslaan. De Nederlandse nummer twee heeft nu een winstreeks van maar liefst 25 partijen.

De finale in Bratislava is zondag om 17.00 uur en via deze livestream te bekijken.