HK190609 107

Vijftigste overwinning brengt Griekspoor in zevende finale

Het ijzersterke seizoen van Tallon Griekspoor is nog niet voorbij. Op Tenerife bereikte hij voor de zevende keer dit jaar de eindstrijd van een challengertoernooi door in de halve finale af te rekenen met Fernando Verdasco: 7-6(5) 6-7(7) 6-3.

Sinds de tweede ronde van de US Open heeft Griekspoor geen enkele wedstrijd verloren. Tegen Verdasco, de voormalig nummer zeven van de wereld, boekte hij zijn vijftigste winstpartij van 2021. Dit bracht de 25-jarige Griekspoor naar de 88ste positie op de wereldranglijst.

Maar liefst drie challengertoernooien op rij wist de Nederlandse nummer twee op zijn naam te schrijven. Op het groene hardcourt gaat hij zondag op voor zijn vierde eindstrijd op rij.

Mocht Griekspoor een nieuwe hoofdprijs mee naar huis nemen dan heeft hij het record van meest aantal challengertitels in een seizoen op zijn naam staan. Dan moet hij wel zien te winnen van Andrey Kuznetsov of de als tweede geplaatste Feliciano Lopez.

De finale van de Challenger Tenerife is via deze livestream te bekijken.