HK211217 695

De Groot beslist finale NK in rap tempo

Diede de Groot heeft het TennisDirect NK Tennis op haar naam geschreven. In de finale tegen Aniek van Koot was de nummer één van Nederland oppermachtig. De wereldkampioen sloeg zich met 6-1 6-3 naar haar vijfde nationale enkelspeltitel.

‘In de eerste set had ik alles onder de controle. Daarna ging ik wat anders spelen en daardoor kwam Aniek beter in het spel. We spelen veel tegen elkaar en trainen ook samen. We weten daardoor precies wat de ander gaat doen. Dat maakt het soms lastig’, analyseerde de kersverse winnares.

Van Koot toonde zich na afloop een sportieve verliezer. ‘Het was mooi dat ik weer in de finale mocht staan. Zelf was ik niet heel tevreden over mijn spel, maar ja… je staat wel tegenover Diede. Tegen haar kun je geen foutje veroorloven.’

Het succesvolle seizoen kende voor De Groot met de nationale titel een passend slot. De 24-jarige speelster uit Oudewater won dit jaar alle Grand Slamtoernooien, Paralympisch goud en het officieuze wereldkampioenschap.

Eerder in de week werd De Groot geëerd voor haar geweldige prestaties met een KNLTB Award voor beste rolstoeltennisster van het jaar. Deze prijs kreeg ze op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen uit handen van Topsport Manager Dennis Sporrel.

Naast de nationale enkelspeltitel legde De Groot samen met Van Koot ook beslag op de dubbeltitel. De finale werd op vrijdag met 6-2 6-3 gewonnen van Jiske Griffioen en Lizzy de Greef.