KNLTB Tennis Awards 2021 Rolstoel Ter Hofte Diede de Groot

Golden Slam Diede de Groot bekroond met KNLTB Tennis Award

De jaarlijkse KNLTB Tennis Awards voor de rolstoeltennissers zijn uitgereikt op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen tijdens de NK Tennis. Diede de Groot ontving de onderscheiding voor Beste Rolstoeltennisster voor haar uitmuntende prestaties dit jaar uit handen van Topsport manager Dennis Sporrel. Maarten ten Hofte kreeg de Aanmoedingingsprijs.

Wie anders dan Diede de Groot verdiende de prijs voor Beste Rolstoeltennisser 2021. De mondiale superster schreef geschiedenis door het Golden Slam te realiseren. De nummer één van de wereld won alle Grand Slamtoernooien en voegde daar een gouden medaille op de Paralympische Spelen aan toe. De Groot plaatste zich daarmee op een lijstje met Steffi Graf. Gisteren werd Diede ook gekozen tot Paralympisch Best Female Athlete of the Year.

De uitreiking van de KNLTB Tennis Awards vond plaats op het NTC in Amstelveen in klein gezelschap tijdens de TennisDirect NK Tennis. Manager Topsport Dennis Sporrel overhandigde de award aan Diede. De feestelijke avond werd in verband met de coronamaatregelen geannuleerd. De KNLTB Tennis Awards voor Beste Tennisser, Beste Tennisster en beste Dubbelspeler van 2021 werden vorige week uitgereikt aan respectievelijk Botic van de Zandschulp, Arantxa Rus en Matwé Middelkoop. De Aanmoedingsprijs wordt later nog uitgereikt.

Aanmoedigingsprijs

Maarten ter Hofte kreeg de Aanmoedigingsprijs Rolstoeltennis toebedeeld. Maarten heeft het afgelopen jaar een hele goede en mooie ontwikkeling doorgemaakt. Naast een mooie 3e plaats (jeugd) bij WTC in Sardinië heeft hij meerdere malen bewezen de beste te zijn bij de verschillende nationale -en internationale jeugdtoernooien, met als beloning een mooie 3e plaats op de ITF jeugdranking. Inmiddels staat hij 156 op de ITF singleranglijst (senioren) en op plek 229 in de dubbel.