Whatsapp Image 2021 09 19 At 16.12.53 (1)

TeamNL Davis Cupteam loot Canada in Davis Cup Qualifiers

Het TeamNL Davis Cupteam speelt op 4 en 5 maart 2022 thuis tegen Canada in de Davis Cup Qualifiers. De loting vond plaats op de finaledag van de Davis Cup Finals in Madrid. De winnaar van deze ontmoeting plaats zich voor de Davis Cup Finals in november 2022.

Het duel met Canada is de eerste thuiswedstrijd sinds 2017. Oranje versloeg toen Tsjechië in Den Haag.
De bekendste spelers van Canada zijn Felix Auger-Aliassime (ATP 11), Denis Shapovalov (ATP 14) en Milos Raonic (ATP 70).

‘Dit is een enorm zware loting. Ondanks dat we met Botic en Tallon twee top 100 spelers hebben, heeft Canada twee spelers in de top 20. Hopelijk kan er tegen die tijd weer publiek bij zijn, dan gaan we het samen met de Nederlandse fans Canada zo moeilijk mogelijk maken', luidde de eerste reactie van captain Paul Haarhuis.

Paul Haarhuis 

Onder leiding van Paul Haarhuis won Nederland in september van Uruguay en plaatste zich daarmee voor de Qualifiers in maart 2022. Haarhuis kan zich de komende periode volledig focussen op de Davis Cup, aangezien Haarhuis stopt als KNLTB Coach voor onder andere Jesper de Jong, Tim van Rijthoven en Jelle Sels. Eerder werd al bekend dat Elise Tamaëla Haarhuis opvolgt als captain van het Billie Jean King Cup team. 

Gelukkig blijft de ervaring en expertise van Haarhuis bewaard voor het Nederlandse Davis Cup team. Daarnaast zal hij zich inzetten als ambassadeur van KNLTB Tennis on Tour, een programma waar (oud)-toptennissers zich inzetten voor de promotie van tennis op verenigingen in Nederland. 

De overige duels in de Qualifiers ronde in maart zijn:
Frankrijk - Ecuador
Spanje - Roemenië 
België - Finland 
Amerika - Colombia 
Duitsland - Brazilië
Italië - Slowakije
Australië - Hongarije
Kazachstan - Noorwegen
Zweden - Japan
Argentinië - Tsjechië
Oostenrijk - Zuid-Korea