Whatsapp Image 2021 12 05 At 17.54.37

Van den Broek, Rietkerk, Put en Ray pakken titels NOJK

De titels van de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen tot en met 12 en 16 jaar zijn verdeeld. Op de banen van De Rhijenhof in Den Haag kroonden Isis van den Broek, Kyvan Rietkerk, Stan Put en Sophie Ray zich tot kampioenen in het enkelspel.

Bij de meisjes tot en met 16 jaar stond de gedroomde finale tussen nummer één Van den Broek en nummer twee Rose Marie Nijkamp op het menu.

Regerend kampioen Van den Broek had het één set lastig met Nijkamp, maar bleef net als haar voorgaande partijen in het toernooi zonder setverlies: 7-5 6-2.

Jongensenkel
Rietkerk was in de jongens finale tot en met 16 jaar tegen Luke Tollenaar de favoriet.

De nummer twee van de plaatsingslijst toonde tegen de verrassende finalist zijn klasse door met 6-2 6-1 de titel te grijpen. Tollenaar was ongeplaatst en profiteerde optimaal van de vroege uitschakeling van lijstaanvoerder Abel Forger.

Tot en met 12 jaar
In de jongste leeftijdsklasse tot en met 12 jaar waren Stan Put en Sophie Ray de grote winnaars.

De als eerste geplaatste Ray maakte haar status waar door in de finale terug te komen van een set achterstand tegen Fleur de Bresser. Ze versloeg het tweede reekshoofd met 1-6 6-3 10-4.

Ray was afgelopen zomer ook al de beste bij de outdoor versie van de NJK.

Put beleefde op de binnenbanen van De Rhijenhof in Den Haag een topweek. Onderweg naar de eindstrijd tegen Pim de Graaff verloor hij geen set.

In de finale was de nummer twee van de plaatsingslijst met 6-3 6-1 te sterk voor zijn één plaats lager geklasseerde tegenstander.

Het evenement voor de beste junioren van Nederland is een samenwerking tussen de KNLTB, De Rhijenhof en Burgersdijk Tennis en kon onder strikte voorwaarden in verband met de coronamaatregelen plaatsvinden.

Bekijk hier alle uitslagen van de finaledag.

Komende week is het de beurt aan de talenten tot en met 14 en 18 jaar.