Whatsapp Image 2021 12 12 At 14.58.21

Verbeek en Van den Broek nationale junioren kampioenen

De finales van de Nationale Overdekte Junioren Kampioenschappen tot en met 14 en 18 jaar zijn in Den Haag gespeeld. In de oudste leeftijdsklasse waren Daniel Verbeek en Isis van den Broek de beste. Tot en met 14 jaar gingen Sander Paradis en Britt du Pree er met de hoofdprijzen vandoor.

Verbeek versloeg in de finale op de binnenbanen van De Rhijenhof de als tweede geplaatste Teun Rozenberg in drie spannende sets: 6-4 5-7 6-3.

Het eerste reekshoofd bevestigde daarmee zijn status als beste junior van Nederland. In de zomer was Verbeek ook de beste bij de outdoor editie van het NJK.

Bij de meisjes tot en met 18 jaar ging de titel naar Isis van den Broek. De nummer twee van de plaatsingslijst heerste de hele week en was in de eindstrijd tegen Sanne Schalekamp ook oppermachtig. Van den Broek won met 6-2 6-3 haar tweede titel in evenzoveel weken. Vorige week was Van den Broek de beste tot en met 16 jaar, net zoals ze in de zomer editie was.

Britt du Pree liet de hele week zien dat ze met recht als eerste was ingeschaald in de categorie tot en met 14 jaar. Onder weg naar de finale verloor ze slechts zes games. In de eindstrijd gunde ze de als zesde geplaatste Senna van den Heuvel slechts één game: 6-0 6-1.

In dezelfde leeftijdsklasse bij de jongens kroonde Sander Paradis zich tot winnaar. De finale tegen Luka Nikolic viel met 7-6(5) 5-7 6-1 de kant op van het vierde reekshoofd.

Uitslagen
JE 18 Daniel Verbeek – Teun Rozenberg 6-4 5-7 6-3
ME 18 Isis van den Broek – Sanne Schalekamp 6-2 6-3
JE 14 Sander Paradis – Luka Nikolic 7-6(5) 5-7 6-1
ME 14 Britt du Pree – Senna van den Heuvel 6-0 6-1

Bekijk hier alle speelschema's.