HK180531 0431 Wesley Koolhof

Zon schijnt voor Koolhof en Skupski met finaleplek in Miami

Wesley Koolhof heeft samen met zijn Britse partner Neal Skupski de eindstrijd van het Masters 1000-toernooi in Miami bereikt. Het Nederlands/Britse duo versloeg in de halve finale Simone Bolelli en Fabio Fognini met 6-1 3-6 10-5.

'We spelen goed tot nu toe. Omstandigheden waren vandaag lastig, maar ik denk dat we weinig fout hebben gedaan, ook al verloren we de tweede set', liet Koolhof vanuit Miami weten waar de wind naast de zon ook flink aanwezig was.

De 32-jarige Koolhof en zijn leeftijdsgenoot uit Liverpool startte dit jaar een samenwerking. Als koppel wisten ze al drie toernooien op hun naam te schrijven. In Melbourne, Adelaide en Doha waren ze de beste en boekten daarmee een 100% score in finales. 'De laatste paar finales gingen lekker dus we gaan zeker voor 4 uit 4!', aldus Koolhof

In Miami gaat Koolhof op voor zijn vierde titelstrijd in een Masters 1000-toernooi. In 2019 speelde hij aan de zijde van Stefanos Tsitsipas ook de eindstrijd in Miami. In datzelfde jaar was hij samen met Robin Haase finalist bij de Masters 1000-toernooien in Monte Carlo en Canada waar afwisselend in Montreal en Toronto wordt gespeeld.

Een titel op dit niveau, dat net onder de Grand Slams ligt, heeft Koolhof nog niet op zijn palmares staan.

Tegenstanders in de finale zijn John Isner en Hubert Hurkacz zij versloegen Australian Openwinnaars Nick Kyrgios en Thanasi Kokkinakis.