Knltb 4 3iyXoUK4qQ

BrabantSport trotse partner Billie Jean King Cup

De Billie Jean King Cup (van 1995 tot 2020 bekend als de Fed Cup) strijkt op 15 en 16 april neer in Den Bosch. Op Brabantse bodem neemt Nederland het in het kwalificatieduel op tegen de dames van Spanje. Voor Nederland zijn Arantxa Rus, Lesley Pattinama-Kerkhove, dubbelspecialiste Demi Schuurs en debutantes Arianne Hartono en Suzan Lamens opgeroepen voor het duel om een plaats in het finaletoernooi te bemachtigen. In totaal doen bijna 100 landen mee aan het toernooi dat sinds 1963 gehouden wordt. Ook dit jaar is BrabantSport trotse partner van de Billie Jean King Cup.

Het belang van topsport voor de regio

Al een aantal jaar op rij ondersteunt BrabantSport de Billie Jean King Cup. Mooie sportevenementen, zoals dit tennisspektakel, zijn hét visitekaartje voor onze sportminded provincie. Daar kunnen Brabantse sporters op het hoogste niveau schitteren voor eigen publiek. Maar het gaat om meer dan alleen het mooie plaatje op sportief gebied. BrabantSport zorgt ervoor dat evenementen het maximale opleveren, zowel op sociaal-maatschappelijk als economisch vlak.

Top- en breedtesport komen samen in Den Bosch

In Den Bosch/ Rosmalen hebben de afgelopen 2 weken 12 basisscholen (1000 kids groepen 3/4/5) mee gedaan aan het programma Tenniskids. Negen tennisverenigingen uit de regio verzorgden alle kennismakingslessen in de gymzaal. Scholen werden ook uitgenodigd voor kidsday op donderdag 14 april bij de Maaspoort. Als opvolging krijgen alle kinderen een uitnodiging voor 2 gratis proeflessen bij de vereniging. Een mooi voorbeeld van hoe top- en breedtesport samenkomen met ondersteuning vanuit de provincie. 

Over BrabantSport

Brabant sterker maken door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. Brabant is een provincie waar hard gewerkt en geïnnoveerd wordt, een provincie die wil investeren in een top woon- en leefklimaat. Sport is daarvoor onmisbaar. Want een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord door te investeren in evenementen, talentontwikkeling, innovatie en uniek sporten. Dat gebeurt op initiatief van de provincie Noord-Brabant met steun van overheden, kennisinstellingen en sportbonden, talenten en topsporters uit Team BrabantSport én van het Brabantse bedrijfsleven. Samen erkennen we het belang van sport én samen investeren we in sport…want sport maakt veel los, zowel op economisch, als sociaal-maatschappelijk en sportief vlak.

Andere evenementen die BrabantSport dit jaar mede mogelijk maakt zijn o.a.: Libéma Open, het EK Petanque én La Vuelta Holanda. Meer weten over de door BrabantSport en de gesponsorde events? Check https://www.brabantsport.nl/evenementen/