HK201006 002

Koolhof via Rojer naar dubbelfinale Barcelona; Schuurs bereikt eindstrijd in Stuttgart

De door de regen uitgestelde halve finale in Barcelona tussen Wesley Koolhof en Neal Skupski tegen Jean-Julien Rojer en Marcelo Arevalo is gewonnen door Koolhof/Skupski. Het koppel was in de matchtiebreak net iets koelbloediger: 6-4 2-6 10-8.

Koolhof en Skupski hebben een korte tijd om te herstellen en mogen later vandaag om de titel van het ATP 500-toernooi spelen. De tegenstanders in de eindstrijd komt uit het duel Krawietz/Mies tegen Gonzalez/Molteni.

WTA
Demi Schuurs bereikte eerder al de dubbelfinale van het WTA-toernooi in Stuttgart. Dat deed de Limburgse samen met Desirae Krawczyk.

In de eindstrijd van de Porsche Tennis Grand Prix, die op indoor gravel wordt gespeeld, treft het als tweede geplaatste koppel Shuai Zhang en Coco Gauff. Het Chinees/Amerikaanse duo is bij het WTA 500-toernooi als eerste ingeschaald.

De finale in het enkelspel gaat tussen Iga Swiatek en Aryna Sabalenka.