DSC08038

Vooruitblik dag 2 Billie Jean King Cup door Jacco Eltingh

De tweede dag van het Billie Jean King Cupduel tussen Nederland en Spanje staat op het punt van beginnen. TeamNL neemt het op tegen de dames van Spanje. Jacco Eltingh blikt vooruit op de enkelspelpartijen van vandaag. 

Arantxa Rus – Sara Sorribes Tormo

Tip: ga er maar eens goed voor zitten. Deze cruciale partij tussen Arantxa Rus en Sara Sorribes Tormo kan wel eens lang gaan duren. Gravel is voor beide speelsters de favoriete ondergrond en ze houden wel van lange slagenwisselingen. Arantxa kan met haar linkshandige forehand de backhand van Sorribes Tormo bestoken. De Spaanse kan op haar beurt met zowel slice als topspin het spel ontregelen. De vraag zal zijn of Arantxa op de juiste momenten de aanval weet in te zetten. Ik zal aan de rand van de baan in ieder geval op het puntje van mij stoel zitten!

Lesley Pattinama-Kerkhove – Nuria Parrizas-Diaz

Lesley schuift niet onder stoelen of banken dat ze liever op snellere banen speelt. Toch kwam haar aanvallende spel op de eerste dag goed tot zijn recht in de partij tegen gravelspeelster Sara Sorribes Tormo.

De Spaanse nummer twee Nuria Parrizas-Diaz heeft in tegenstelling tot haar teamgenote geen typisch gravelspelletje. Zij houdt er net als Lesley van om met vlakkere slagen het spel te dicteren. Dat maakt deze confrontatie interessant en biedt het mogelijkheden. Als Lesley vandaag met lef speelt en het publiek volledig achter haar gaat staan dan heeft ze een kans tegen de mondiale nummer 55. Mijn steun heeft ze!