HK201217 0699

Kaarten lijken geschud voor play-offs Kia Eredivisie Gemengd

Met nog twee speelrondes te gaan lijken de kaarten voor de play-offs te zijn geschud. In het weekend deed Schoonderbeek Bouw ALTA zowel op zaterdag als op zondag goede zaken door te winnen en zodoende afstand te nemen van Baarn Lead Healthcare.

Speelronde 4 op zaterdag werd Rapiditas door Schoonderbeek Bouw ALTA met 4-2 verslagen. Vooral de vrouwen Nina Kuijer en Raluca Serban hadden hier een groot aandeel in door zowel hun single als het dubbelspel te winnen.

Op zondag werd directe concurrent Baarn Lead Healthcare door Schoonderbeek Lead Healtcare met 5-1 teruggedrongen. Opnieuw bleven Kuijer en Serban ongeslagen. Deney Wasserman versloeg Alec Deckers en won samen met Alban Meuffels ook eenvoudig het dubbelspel.

Schoonderbeek Bouw staat met 17 punten stevig in een play-off positie. Nummer vijf Baarn Lead Healthcare bleef steken op 8 punten.

Leimonias FDJ Advocaten kwam alleen op zaterdag in actie tegen Naaldwijk. De Zuid-Hollanders deelden de punten: 3-3. De dag begon voortvarend voor Naaldwijk met overwinningen van Ysaline Bonaventure, Eva Vedder en Jelle Sels. Het thuisspelende Leimonias FDJ Advocaten kwam sterk terug door een zege van Pol Toledo Bague en beide dubbels op te eisen.

Op zondag boekte Naaldwijk een overtuigende 5-1 overwinning op Berkenrode. Alleen Suzan Lamens wist namens Berkenrode een punt op het scoreformulier te krijgen door Vedder te verslaan. Michaëlla Krajicek, Sels en Christopher Heyman zorgden voor de Naaldwijkse punten.

Koploper Lexence Zandvoort kende een probleemloos weekend. Op zaterdag kreeg de kampioen van 2019 twee punten cadeau doordat Berkenrode met slechts één speelster naar de kustplaats afreisde. Dit was de opmaat voor de 6-0 overwinning.

Op zondag moest Lexence Zandvoort één punt afstaan aan Rapiditas. Jim Henderikx won namens de bezoekers uit Nijmegen van Jesse den Hartog. Danielle Harmsen, Irina Bara en Bart Stevens bleven ongeslagen. De gastheer van de play-offs verstevigde de koppositie en komt donderdag nog één keer in actie voordat het finaleweekend begint.

Bekijk hier alle uitslagen van speeldag 4 en 5.

Stand na speelronde 5
Lexence Zandvoort 24 punten
Naaldwijk 18 punten
Schoonderbeek Bouw ALTA 17 punten
Leimonias FDJ Advocaten 15 punten
Baarn Lead Healthcare 8 punten
Rapiditas 5 punten
Berkenrode 3 punten

Programma speelronde 6 dinsdag 31 mei
Leimonias FDJ Advocaten – Baarn Lead Healthcare
Rapiditas – Berkenrode
Naaldwijk – Schoonderbeek Bouw ALTA