HK220526 606

Koolhof mixkampioen op Roland Garros

Wesley Koolhof heeft zijn eerste Grand Slamtitel gewonnen. Samen met Ena Shibahara won hij het gemengddubbelspel op Roland Garros. In de finale was het koppel met 7-6(5) 6-2 te sterk voor Joran Vliegen en Ulrikke Eikeri.

Koolhof en zijn Japanse mixpartner waren in Parijs als tweede geplaatst en hoefden alleen in de openingsronde een set af te staan.

De laatste Nederlandse winnaar in het mixdubbel was Jean-Julien Rojer. De dubbelspecialist won in 2014 de titel samen met Anna-Lena Grönefeld uit Duitsland.

Kristie Boogert en Menno Oosting vormden de laatste compleet Nederlandse combinatie die in 1994 het gemengddubbelspel veroverde. Manon Bollegraf en Tom Nijssen waren de beste in 1989.

Koolhof sprak na afloop in het stadion het publiek toe en richtte zijn dankwoorden op Shihabara: 'Bedankt dat je ja zei op mijn uitnodiging om samen te spelen. Hopelijk kunnen we in de toekomst vaker spelen.'

De winnaar sloot af: 'Het waren twee lange weken. Het is nu tijd om thuis wat uit te rusten, voordat het grasseizoen van start gaat.'