HK200930 026

Schuurs grijpt naast dubbeltitel in Madrid; Koolhof ook naar finale

Voor het tweede jaar op rij heeft Demi Schuurs in Madrid genoegen moeten nemen met de kleinste beker. Ze verloor samen met Desirae Krawczyk de finale van het WTA 1000-toernooi van Gabriela Dabrowski en Giuliana Olmos. De Canadees/Mexicaanse combinatie trok de eindstrijd met 7-6(1) 5-7 10-7 naar zich toe.

Dabrowski en Olmos pakten in de Spaanse hoofdstad hun eerste gezamenlijke titel. Schuurs en Krwaczyk deden dat eind april bij het WTA-toernooi in Stuttgart en zagen een winstreeks van acht wedstrijden strandden.

Opmerkelijk genoeg speelde Schuurs vorig jaar de finale in Madrid aan de zijde van Dabrowski.

ATP
Wesley Koolhof en zijn Britse partner krijgen zondag een kans op de titel van het Madrileense Masters 1000-toernooi. Het als zevende geplaatste duo won het halve finaleduel met John Isner en Hubert Hurkacz in straight sets. Beide sets gingen nipt naar Koolhof en Skupski: 7-6(7) 7-5. In de eerste set werkten ze in de tiebreak een setpunt weg.

In het tweede bedrijf kwamen Koolhof en Skupski terug van een break achterstand en wisten bij 5-5 opnieuw de opslag van de servicekanonnen te kraken om vervolgens op eigen kracht het duel uit te serveren.

Tegenstanders in de titelstrijd komt uit het duel tussen Venus/Murray en Farah/Cabal.

Challenger
Sander Arends en David Pel schreven het dubbelspel van de Danube Upper Austria Open op hun naam.

In de finale van het Oostenrijkse challengertoernooi waren ze met 6-4 6-3 te sterk voor het Duitse duo Haerteis/Hassan.