Diede de groot (2)

TeamNL toppers van start op BNP Paribas World Team Cup

In de Algarve zijn deze week (2-8 mei) de beste rolstoeltennissers van de wereld bij elkaar gekomen voor de BNP Paribas World Team Cup. Nederland behoort in alle categorieën tot de absolute favoriet voor de eindoverwinning.

TeamNL veroverde vorig jaar op het Italiaanse eiland Sardinië de titel bij de vrouwen, mannen en quads. Nog niet eerder was een land zo succesvol.

Het vrouwenteam van Nederland wordt dit jaar in het Portugese Vilamoura vertegenwoordigd door Diede de Groot, Aniek van Koot en Jiske Griffioen. De mannenploeg bestaat uit Maikel Scheffers, Tom Egberink en Ruben Spaargaren. De twee quadsspelers zijn Niels Vink en Sam Schröder.

De eerste drie dagen wordt er gestreden in poules, waarna het beste land zich plaatst voor de halve finale. Elk duel bestaat uit twee singles en een dubbel.

De Nederlandse vrouwen en de quads zijn als eerste geplaatst. De mannen equipe is als tweede ingeschaald. Het juniorenteam als vierde. De plaatsing wordt berekend aan de hand van de positie van de twee beste singelaars op de wereldranglijst.

Meer informatie en speelschema vind je hier.

De wedstrijden zijn via deze livestream dagelijks te bekijken.