WhatsApp Image 2022 06 09 at 1.29.54 PM

Van Rijthoven na zijn sensationele zege: 'Een doorbraak waar ik trots op kan zijn'

Tim van Rijthoven boekte donderdag in de tweede ronde van Libéma Open een sensationele zege op Taylor Fritz. Hij versloeg de nummer 14 van de wereld met 6-7(9) 7-5 6-4 en bereikte voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale op de ATP Tour.

De Brabander speelde pas zijn tweede ATP-toernooi, maar bleef na zijn overwinning kalm.

‘Ik ben een heel nuchter persoon. Het blijft voor mij een spelletje tennis. Ik weet dat heel veel spelers op een goede dag van veel andere spelers kunnen winnen. Dat gevoel heb ik bij mijzelf ook altijd gehad, dat ik daartoe in staat ben.’

Na zijn eerste optreden bij een ATP-toernooi en zijn wedstrijd in de openingsronde van Libéma Open zat een periode van zes jaar.

Ik heb de laatste jaren best veel blessures gehad, dan is zoiets presteren hier in Nederland natuurlijk voor mij een doorbraak waar ik trots op kan zijn, en waarop ik kan bouwen.’

Vrijdag neemt de 25-jarige Brabander het op tegen Hugo Gaston. De Fransman is de nummer 66 van de wereld en staat bekend om zijn vele dropshots.