HK211215 0789

Fraai tennis op Boekweit/Olie NRT **** in Hoorn

Maandag 11 juli start het Boekweit/Olie Tennis Toernooi NRT ****. Dit is het tweede Nationale Ranglijsttoernooi van dit seizoen. Vorige maand was de aftrap in Emmen.

Op de erelijst van het viersterren toernooi op de banen van HLTV Juliana in Hoorn prijken bekende namen als Botic van de Zandschulp, Igor Sijsling, Raemon Sluiter, Brenda Schultz-McArthy en Olga Kalyuzhnaya.

Vorig jaar gingen de titels in het enkelspel naar Alec Deckers en Noa Liauw-A-Fong.

Dit jaar is Quirine Lemoine als nummer zeven op de KNLTB-ranglijst de topfavoriete bij de vrouwen. De speelster van TC Victoria uit Rotterdam zal onder anderen worden uitgedaagd door Madelief Hageman (#13), Anouck Vrancken Peeters (#23) en Sevil Yuldasheva (#26).

Bij de mannen is Max Houkes de nummer één van de plaatsingslijst. De speler van LTC Emmen is de huidige nummer acht van Nederland. Concurrentie krijgt Houkes met name van Lodewijk Weststrate (#17),  Dax Donders (#23) en Jarno Jans (#24).

Maandag en dinsdag staan in het teken van kwalificatie. 32 spelers vechten dan om vier plekken in het hoofdschema, dat woensdag van start gaat.

Bij een NRT **** evenement is het mogelijk om de subtop van Nederland in actie te zien. De toegang is gratis.

Meer informatie over het Boekweit/Olie Tennis Toernooi NRT **** vind je hier.