8269 KNLTB Davis Cup 1920x1080

Captain Haarhuis maakt selectie voor Davis Cup Finals bekend

Paul Haarhuis, captain van het TeamNL Davis Cupteam heeft vandaag de definitieve selectie bekend gemaakt voor de Davis Cup Finals. Hij kiest voor Botic van de Zandschulp (ATP-24), Tallon Griekspoor (ATP-45), Tim van Rijthoven (ATP-121), Wesley Koolhof (ATP dubbel-3) en Matwé Middelkoop (ATP dubbel-24). Nederland speelt van 13 t/m 17 september in de Emirates Arena in Glasgow in groep D met Kazachstan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De inzet is een plek in de Davis Cup Finals in november in Malaga. 

Captain Paul Haarhuis: “Ik ben erg blij dat deze jongens zich beschikbaar stellen voor het team en dat we met zo’n sterke opstelling naar Glasgow gaan. Het is fantastisch dat we op dit mondiale tennisniveau kunnen meestrijden. We hebben in de groep met Kazachstan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten een zeer pittige uitdaging om ons te plaatsen voor de Davis Cup Finals. Het team heeft het afgelopen jaar qua niveau laten zien dat ze met de top van de tenniswereld mee kunnen zowel in enkel- als dubbelspel. Daarmee zijn we een compleet en sterk team, en hebben we zeker een kans tegen deze landen. Het zou super zijn als veel Nederlandse fans naar Glasgow komen om ons aan te moedigen. In Den Haag hebben we weer gezien hoe fijn die support is. Ik kijk ernaar uit.” 

Davis Cup by Rakuten

Nederland plaatste zich voor deze groepsfase van de Davis Cup Finals door de winst op Canada in maart dit jaar. De groepsfase wordt gespeeld in 4 speelsteden, Bologna, Glasgow, Hamburg en Valencia. De 2 beste teams van elke groep spelen in de knock-out fase van de Davis Cup Finals in Malaga van 21 t/m 27 november. In deze groepsfase nemen elke dag 2 landen het tegen elkaar op. Er worden per ontmoeting 2 enkelspelen en 1 dubbelspel gespeeld.

De overige groepen in september zijn:

•    Groep A (Bologna): Italië, Kroatië, Argentinië en Zweden

•    Groep B (Valencia): Spanje, Canada, Servië, Korea

•    Groep C (Hamburg): Duitsland, Frankrijk, België, Australië

•    Groep D (Glasgow): Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Kazachstan, Nederland

Voor meer informatie over tickets voor de Davis Cup Finals in september in Glasgow, klik hier.