MFLibema Open 2022 donderdag 9 juniDSC05313

Dubbelspel US Open van start met Nederlandse titelkandidaten

Op de derde dag van de US Open start het dubbeltoernooi. Ook bij het laatste Grand Slamtoernooi van het jaar behoren een aantal van onze landgenoten tot de titelkandidaten.

Een overzicht.

In het schema van het mannendubbelspel zijn alle Nederlanders in het onderste gedeelte terechtgekomen. Wesley Koolhof vormt samen met zijn Britse partner Neal Skupski het als tweede geplaatste team. Het succesvolle duo, dat dit jaar al zes toernooizeges boekte, opent de jacht op de eerste Grand Slamtitel tegen Steve Johnson en Sam Querrey.

Roland Garroskampioenen Jean-Julien Rojer en Marcelo Arevalo zijn in New York als derde geplaatst. De Australiërs John Peers en Alexei Popyrin vinden zij op hun pad in de openingsronde.

Matwé Middelkoop is aan de zijde van Rohan Bopanna het negende reekshoofd. De Nederlands/Indiase combinatie neemt het op tegen de Italianen Lorenzo Sonego en Andrea Vavassori.

Robin Haase heeft de Oostenrijker Philipp Oswald aan zijn kant van het net staan. Het ongeplaatste duo treft Ilya Ivashka en Soonwoo Kwon in de eerste ronde.

Bekijk hier het speelschema van het mannendubbelspel.

Vrouwendubbel
In het vrouwendubbelspel is Demi Schuurs de hoogst geplaatste Nederlandse. De Limburgse dubbelspecialiste komt met Desirae Krawczyk de baan op. Het als zesde geplaatste koppel speelt tegen Alize Cornet en Jill Teichmann.

Rosalie van der Hoek en Alyson van Uytvanck uit België staan tegenover het Amerikaanse duo Brantmeier/Ngounoue.

Arantxa Rus komt aan de zijde van Nuria Parrizas-Diaz de baan op tegen thuisspeelsters Catherine McNally en Taylor Towsend.

Bekijk hier het speelschema van het vrouwendubbelspel.

Mix
In het gemengddubbelspel staan alleen Schuurs en Middelkoop als Nederlandse paring in het schema. Zij spelen tegen Lucie Hradecka en Lukasz Kubot.

Bekijk hier het speelschema van het gemengddubbelspel.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de Eurosport Player.