MF Wimbledon 2022 DSC00097

Koolhof en Skupski winnen in Montreal zesde titel als team

Wesley Koolhof en Neal Skupski hebben in Montreal het Masters 1000-toernooi op hun naam geschreven. Het duo versloeg in de eindstrijd Daniel Evans en John Peers in drie sets: 6-2 4-6 10-6.

De eindzege op het Canadese hardcourt betekende de zesde gezamenlijke titel voor Koolhof en Skupski. De 33-jarige speler uit Duiven en zijn jaar jongere partner uit Liverpool startte dit seizoen hun succesvolle samenwerking.

Tijdens de prijsuitreiking in de Nederlandse nacht van zondag op maandag sprak Koolhof over de pittige route naar de titel. 'We speelden deze week vier spannende partijen. Makkelijke wedstrijden bestaan tegenwoordig niet meer. Ik ben daarom heel blij met hoe we hebben gespeeld. Dit is onze tweede Masters 1000-titel van het het jaar. Het gaat tot nu toe heel goed. Laten we dat zo lang mogelijk vasthouden.'

Eerder dit jaar waren Koolhof en Skupski ook de beste bij de ATP-toernooien in Melbourne, Adelaide, Doha, Madrid en 's-Hertogenbosch.

Op de individuele wereldranglijst voor dubbelaars bezet Koolhof de derde plaats. Skupski is de mondiale nummer vier. Als team voeren ze de jaarranking aan.

Komende week staat het Masters 1000-toernooi in Cincinnati op het programma.