MS104990

Koolhof grijpt opnieuw net naast US Opentitel

Het is Wesley Koolhof niet gelukt om op de US Open het mannendubbelspel op zijn naam te schrijven. In de eindstrijd was hij samen met Neal Skupski niet opgewassen tegen Rajeev Ram en Joe Salisbury. Het werd 7-6(4) 7-5 voor het Amerikaans/Britse duo.

In de tiebreak van de openingsset wisten Koolhof en Skupski een 4-1 voorsprong niet te verzilveren. Zij zagen hun tegenstanders maar liefst zes punten op rij pakken en moesten met 7-4 de tiebreak aan Ram en Salisbury laten.

In de tweede set wist de 33-jarige Duivenaar en zijn leeftijdsgenoot uit Liverpool een break voorsprong te pakken. Lang konden ze echter niet van het momentum genieten, want een game later was de stand alweer gelijk getrokken.

De spanning in het tweede bedrijf steeg en bij 4-5 serveerde Koolhof om in de wedstrijd te blijven. Hij bleef koel en slaagde zonder problemen. Twee games later was het bij 5-6 de beurt aan Skupski. De Brit slaagde niet: 5-7.

Ram en Salisbury waren als eerste geplaatst en verdedigden met succes hun titel. Koolhof en Skupski wachten nog op hun eerste gezamenlijke Grand Slamzege. Eerder dit jaar wist Koolhof wel het gemengddubbel op Roland Garros te winnen.

Voor Koolhof was het zijn tweede optreden in de US Openfinale. In 2020 was hij op Flushing Meadows ook runner-up. Destijds samen Nikola Mektic.

Aan de zijde van Skupski boekte Koolhof dit jaar wel al zes toernooizeges. Het bracht hem naar de vierde plaats op de wereldranglijst voor dubbelaars. Als duo wonnen ze al vijftig wedstrijden en voeren ze de jaarranking aan.

Koolhof, Skupski, Ram en Salisbury kunnen samen het vliegtuig richting Glasgow nemen. In Schotland wordt volgende week de groepsfase van de Davis Cup Finals gehouden. Nederland, Groot-Brittanniƫ, Amerika en Kazachstan strijden dan om twee plekken in de kwartfinale van het landentoernooi.