WhatsApp Image 2022 09 17 at 00.08.56

TeamNL Davis Cupteam verslaat ook Amerika en wint sterke poule

Het TeamNL Davis Cupteam wist zich op vrijdag, door een sensationele zege op Groot-Brittannië, al voor de laatste groepswedstrijd te plaatsen voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals, die op van 22-27 november in Malaga worden gehouden.

Inzet van het laatste groepsduel in Glasgow tegen de Verenigde Staten was de eerste plaats in de poule.

Nederland won met 2-1 en legde daarmee beslag op de groepswinst en zorgde daarmee voor een treffen in de kwartfinale met nummer twee uit de Groep C bestaande uit Australië, Duitsland, België en Frankrijk.

Tallon Griekspoor had twee spannende sets nodig om Tommy Paul van zich af te schudden. De Nederlandse nummer twee versloeg de Amerikaan met 7-5 7-6(3) en zette daarmee Nederland op voorsprong.

Botic van de Zandschulp nam het vervolgens in de Emirates Arena in Schotland op tegen Taylor Fritz. In het duel der kopmannen toonde Van de Zandschulp zijn klasse door de nummer 12 van de wereld met 6-4 7-6(3) te verslaan.

Door de 2-0 stand na de singles was de buit voor Oranje al binnen. Het afsluitende dubbelspel was een vermakelijke toegift aan het publiek. Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop namen het daarin op tegen Jack Sock en Rajeev Ram.

Het Amerikaanse koppel won het duel om des keizers baard met 4-6 7-6(3) 6-4, maar dat kon de feestvreugde voor onze landgenoten niet drukken.

Het TeamNL Davis Cupteam onder leiding van Paul Haarhuis heeft zich bij de laatste acht landen geschaard en kan de tickets voor een trip aan het einde van het seizoen richting Malaga boeken.

De tegenstander in de kwartfinale is Australië. Als groepswinnaar treft Nederland de nummer twee uit Groep C, waar Duitsland aan kop eindigde.